Μήνυμα Διευθυντή – Σημαντική Ανακοίνωση

Μήνυμα Διευθυντή – Σημαντική Ανακοίνωση

Αγαπητοί συνάδελφοι, γονείς/κηδεμόνες και μαθητές σας ενημερώνουμε πως η ασύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στο ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων ξεκίνησε. Δεν είναι προσωπική μου απόφαση και ούτε απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, αλλά απόφαση και οδηγία του Υπουργείου Παιδείας και έχει σαν στόχο, όσον καιρό παραμείνουν τα σχολεία κλειστά (πλέον μέχρι 10/4/2020 που θα κλείναμε για τις διακοπές του Πάσχα) λόγω της έκτακτης κατάστασης που όλοι ζούμε, οι μαθητές να μην αποκοπούν από την εκπαιδευτική και μαθητική διαδικασία.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορεί να γίνει είτε με σύγχρονη είτε με ασύγχρονη διδασκαλία, όπως αναφέρεται στις οδηγίες του Υπουργείου.

Το σχολείο μας θα εφαρμόσει αρχικά την ασύγχρονη διδασκαλία (σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου) μέσα από τις πλατφόρμες  η-τάξη (e-class) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και  e-me. Γι’ αυτό χρειάζεται απλώς μια απλή σύνδεση στο διαδίκτυο και ένας υπολογιστής ή tablet ή κινητό.

Εκεί οι μαθητές θα βλέπουν κάποια επαναληπτικά μαθήματα και προτεινόμενες ασκήσεις και ερωτήσεις.

Οδηγίες για τον τρόπο σύνδεσης και εργασίας έχουν ήδη κοινοποιηθεί και συνεχώς θα αποστέλλονται σε όλους μέσω e-mails, τουλάχιστον όσων ανταποκρίνεστε και μας τα γνωστοποιείτε.

Διευκρινίζω ότι τα μαθήματα και οι ασκήσεις θα έχουν αποκλειστικά και μόνο επαναληπτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν προχωρούμε σε νέα ύλη (τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση).

Καλούνται όλοι οι καθηγητές να δραστηριοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος των μαθητών τους και όλοι οι μαθητές να ανταποκριθούν  στο μέγιστο δυνατό.

Κάθε μαθητής έχει δυνατότητα συμμετοχής και η πλατφόρμα που έχουμε αξιοποιήσει μέχρι στιγμής και εμπλουτίζεται από τους εκπαιδευτικούς είναι η «η-ταξη» (eclass) του Πανελλήνιου σχολικού δικτύου (ΠΣΔ-sch.gr) στο σύνδεσμο:

Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη του ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων

Επίσης σας ενημερώνουμε για την εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019.Διαβάστε τη στο σύνδεσμο :  Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι γονείς/κηδεμόνες για τη διάδραση μέσω της πλατφόρμας μεταξύ μαθητή-καθηγητή σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ:

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες μεριμνήστε ώστε:
AΝα επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας μας (e-mail, τηλέφωνο) συμπληρώνοντας άμεσα την ακόλουθη φόρμα:Σύνδεση στη ΦΟΡΜΑ
BΝα κάνετε εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).
Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης στη σελίδα
Εγγραφή μαθητή/τριας στο : Εγγραφή

Εφόσον ολοκληρώστε την εγγραφή σας στο ΠΔΣ

Οι μαθητές/μαθήτριες με την βοήθεια των γονέων/κηδεμόνων μετά την απόκτηση λογαριασμού από το ΠΣΔ εισέρχονται για μια φορά στην πλατφόρμα που έχει επιλεγεί από τους εκπαιδευτικούς eclass.sch.gr , ώστε στη συνέχεια να μπορούν να γίνουν μέλη των μαθημάτων από τους εκπαιδευτικούς και τον Δ/ντή.

Χρήσιμες Πληροφορίες για πρόσβαση στις πλατφόρμες – Οδηγίες

Για κηδεμόνες/γονείς/μαθητές/τριες,
1Οδηγίες απόκτησης λογαριασμού για μαθητές στο ΠΣΔ μπορείτε να βρείτε στη σελίδα : Οδηγίες
2Σύνδεση στην ψηφιακή πλατφόρμα eclass με λογαριασμό sch.gr

  1. Επισκέπτομαι τη σελίδα e-class

  2. επιλέγω την εικόνα3Πληροφορίες για την είσοδο στη σελίδα και οδηγίες για τα πρώτα βήματα μπορείτε να βρείτε :

  1. στο Ξεκινώ με την η-τάξη (μαθητής) και στο

  2. Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη

4Επίσης να μας ενημερώσετε για την εγγραφή σας στο ΠΣΔ. ΦΟΡΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αντιμετωπίσατε πρόβλημα;

Σε περίπτωση προβλήματος με τις πλατφόρμες επικοινωνήστε μέσω e-mail με το Σχολείο, στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση: mail @ 1epal-an-liosion.att.sch.gr (χωρίς κενά)

Μείνετε ενημερωμένοι

Να παρακολουθείτε το site μας epalanoliosion.gr , το e-mail σας και τη σελίδα μας στο facebook για ό,τι νεότερο. Θα ακολουθήσει νεότερο μήνυμα με τα μαθήματα που έχουν ανέβει στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Τέλος εύχομαι σε όλους σας υγεία και καλή δύναμη σ αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία! Ελπίζω να βρεθούμε σύντομα δια ζώσης, όλοι υγιείς!

Σας προτρέπω να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών! Μένουμε σπίτι!!!

Καλύβας Κωνσταντίνος
Διευθυντής του ΕΠΑΛ